۲۲ نکته برای موفقیت در درس زبان در کنکور سراسری | study english
تاریخ انتشار:۱۳۹۹-۱۲-۲۲study english for the entrance exam
خواندن انگلیسی (study english) برای کنکور
اگر شما هم مثل چند صد نفر دیگه قصد شرکت در کنکور رو دارید بهتر است بدانید برای study english استفاده درست از منابع بسیار مهم است. شاید همین حالا غرق در ده ها منبع مختلف باشید و ندونید باید از کجا و چطور شروع کنید. فراموش نکنین نکته مهم قبل شروع مطالعه اینه که بدونید چطور به درستی از منابعتون استفاده کنید. ما تو این مطلب نکات بسیار مفیدی رو برای موفقیت تو کنکور و مخصوصا درس زبان انگلیسی برای شما ارائه دادیم.
- برای study english، لغات خود کتاب را دائماً بصورت سیستماتیک با ساختن جمله یا در دفترچه لغت نوشتن بصورت مکانیکی (فقط لغت با معنی آن) مرور کنید. یا اون ها را تو موبایلتون ضبط کنید و در تایم های مرده ( مثل اتوبوس) طبق شماره بندی به اون ها گوش بدین و از حافظه گوشی به اس دی کارت یا بالعکس انتقال بدین. می تونید از روش فیش نویسی هم استفاده کنید. فیش ها برگه های کوچیکی هستن که یک طرفشون لغت و طرف دیگه شون مترادف یا جمله ای درباره اون لغته. بجای یه بار بیست لغت خوندن، چهار بار لغت بخونید هر دفعه پنج لغت.
- تست لغت بزنید ولی با فاصله. بلافاصله بعد از خوندن لغت تست نزنید. لغات تو حافظه کوتاه مدت شما هستن و شما فکر می کنید اون ها را یاد گرفتین. با فاصله دو هفته ای تست لغت بزنید و گزینه های دیگه را هم اگه نمی دونید آنالیز کنید. تست لغت زدن باید هر روز تو برنامه تون باشه. هر روز. حتی شده روزی یه تست. اوایل نیازی نیست تایم بگیرید. در آزمون های واقعی هر تست لغت را باید در ماکزیمم سی ثانیه جواب بدین تا از تایمی که اضافه میارید تو کلوز تست و ریدینگ استفاده کنید.
- گرامرهای کل کتاب را بخش به بخش بخونید و بلافاصله بعد از اون به خودتون یا دوستتون درس بدین و بعد تست بزنید. اگر کسی را ندارید که بهش درس بدین صداتونو ضبط کنید و به کسی بدین تا گوش کنه. خودتون هم گوش کنید. تست گرامر هم باید بصورت منظم هفته ای یک بار انجام بشه. باز هم نیازی به تایم گرفتن نیست. تایم گرفتن را به دو ماه قبل از کنکور موکول کنید. البته گرامر را هم باید در ماکزیمم ۱۵ ثانیه برای هر سوال جواب بدین. می تونید بعد از خوندن گرامر به درس برگردین و متن درس رو بخونید. اینجوری هم گرامر فیکس میشه هم لغات رو مرور می کنید. اگر بتونید گرامر را بصورت انیمیشن ببینید و یاد بگیرید عالیه.
- برای study english لغات و گرامرهای خارج از کتاب را برای قسمت های کلوز تست و ریدینگ تقویت کنید. از المنتری تا اینترمدیت. کتاب های in use هم برای لغت و هم گرامر کتاب های خوبی هستند. همچنین Word Basket یا Grammar Basket
- هفته ای حداقل یک ریدینگ و یک کلوز از تست های کنکور بزنید و اون ها را چند روز بعد آنالیز کنید. منظور از آنالیز کردن خوندن دوباره متون و در آوردن لغاتشون و سرچ کردن گرامرهایی که نمیدونید هست.( از تست های کنکور سال های قبل استفاده کنید. آخر همین کتاب سوالات کنکور آورده شده): www.konkur.in شنبه تست ریدینگ بزنید( یک دقیقه به ازای هر سوال)، دوشنبه آنالیزش کنید( بدون محدودیت زمانی) و چهارشنبه دوباره بخونیدش یکشنبه تست کلوز بزنید( یک دقیقه به ازای هر سوال)، سه شنبه آنالیزش کنید( بدون محدودیت زمانی) و پنجشنبه دوباره بخونیدش.
- جعبه یا فایل کارهای آتی داشته باشید. هر کاری که بعداً باید انجام بدین را تو این جعبه بندازین یا یادداشتی توش قرار بدین. مثلاً هر متن یا کلوز تست باید چند ماه بعد خونده بشه. این متون را تو این جعبه یا فولدر قرار بدید. مثلاً تستی که ۲۰ مهر جواب دادین توی دی ماه یه بار دیگه بخونیدش.
- رنگ قرمز باعث ایجاد تمرکز تو مغز می شه. دروس حفظی مثل زبان را با رنگ قرمز یا ماژیک قرمز پیش ببرید. می تونید از خانواده رنگ قرمز مثل نارنجی هم استفاده کنید. یا حتی رنگی متفاوت مثل فسفری.
- قبل از study english درسی که نیازمند خلاقیت و آنالیز بود مانند ریاضی یا فیزیک نخونید. با هم تداخل ایجاد می کنند. یا اگر مجبور شدید با فاصله یک ربع انجام دهید.
- تکنیک های تست زنی در قسمت های ریدینگ یا کلوز را یاد بگیرید. میتونید از Reading Basket کمک بگیرید.
- نمونه تست های جمع بندی شده پس از هر کتاب را آخر هر ماه بصورت آزمون واقعی جواب بدین و سوالات غلط زده را آنالیز کنید.(مثلاً آزمون جامع ویژن یک یا دو یا دهم و یازدهم با هم.)
- موبایل را یا کامل بزارید کنار یا در طول روز فقط بخشی از زمانتون را بهش اختصاص بدین. اصلا ًچه معنی داره دانش آموزی که می خواد موفق بشه موبایل داشته باشه. تهش Nokia 1100 !
- معدل دیپلمتون را بالا ببرید چون درصدی از موفقیتتون توی کنکور بستگی به معدلتون داره. حل کردن نمونه سوالات و برطرف کردن ضعف ها به مرور معدل دیپلمتون را بالا می بره.
- دوستانی که انگیزه کافی برای درس خوندن ندارن را مدتی بزارید کنار. جنس مخالف را که کلاً همه جا بلاکش کنید !!! بجای اینکه چهار ساعت پشت سر هم یه درسی مثل فیزیک بخونید این چهار ساعت را به چهار درس یک ساعته اختصاص بدین و بین درس ها حتماً استراحت کنید. استراحت کردن با قدم زدن به مدت چند دقیقه شروع میشه و با دراز کشیدن به پشت ادامه پیدا می کنه و با هر کار دیگه ای که بهتون استراحت میده تموم میشه. اگه مغزتون هنوز خسته است درس نخونید که هیچ فایده ای نداره.
- درسی که دوسش ندارین هم تو موفقیتتون نقش داره. بیخودی فلسفه منطق واسش نچینید که نخونیدش. چه اشکالی داره عربی هم بخونید!
- به اندازه کافی بخوابید و میوه و سبزی و آجیل و آب سالم زیاد بخورید. چای را حذف و روزی یه فنجون قهوه را جایگزینش کنید ولی از غروب به بعد قهوه نخورید چون سیستم خوابتون را مختل می کنه. چای خوب گیرتون اومد بخورید.
- وقتی هم میوه می خورید چند نوع میوه را همزمان نخورید. بعد از study english لازمه که توی یه تایم استراحت فقط یه نوع میوه بخورید مثلاً سیب. ولی آب و آجیل را هر چی خواستین بخورید. البته حواستون به جیب پدر بزرگوار هم باشه لطفاً. گروووونه لامصب.
- روزی یه بار دوش پنج دقیقه ای با آب ولرم بگیرید. بتونید آواز هم بخونید که عالیه. مغز صدای صاحبش را دوست داره. کیف میکنه. مغزی که شارژه بیشتر هواتونو داره.
- دروس حفظی مثل ادبیات را وقتی یه بخشیش را خوندین صبر کنید و به خودتون درس بدید. و با رنگ قرمز یا فسفری هایلایتش کنید. می تونید چیزهای حفظی مثل لغات زبان را ضبط کنید و توی تایم های مرده مثل اتوبوس بجای بالا پایین کردن تلگرام و اینستاگرام اون لغات را مرور کنید !
- study english نیاز دارد که یه روز در هفته مثلاً جمعه ها را به تست زدن و رفع اشکال اختصاص بدین. تستی که غلط جواب داده شده باید کل اون مبحث را از کتاب های مختلف انقدر بخونیدش که اوستا بشید توش!
- نور اتاقتون تلفیقی از نور زرد و سفید باشه و همیشه رو میز مطالعه درس بخونید. دراز کشیده درس خوندن بدترین وضعیت واسه درس خوندنه چون دیافراگم در وضعیت نود درجه ی خودش نیست و اکسیژن به اندازه کافی به مغزتون نمی رسه. به اتاقتون هوای تازه برسه وگرنه مغز خفه میشه. یه کوچولو پنجره باز باشه که هوا بیاد. سر و صدای کم را خود مغز فیلتر میکنه.
- یه کاغذ کنارتون داشته باشید که اگه یهو چیزی یادتون اومد اونجا بنویسید که تو تایم استراحتتون اون کار رو انجام بدین. مثلاً “بعد از درس خوندن به فلانی زنگ بزنم”. اگه ننویسید درصدی از تمرکز مغز واسه فراموش نکردن اون تلفن حروم میشه.
- کلاً هر چیز یا کسی که حواستون را پرت میکنه بزارید کنار. میدونید که چی میگم!!!!